Receptek

2013.11.03 21:20

Báránymáj bacon subában sült burgonyával és sült hagymával

Báránymáj bacon subában sült burgonyával és sült hagymával

A báránymájat megtűzdeljük fokhagymával, majd fűszerezzük flekken fűszerkeverékkel. Végül alul-felül befedjük bacon-nel. Kb. 35-40 percig sütjük 180 fokon. Sültburgonyával és sülthagymával tálaljuk.

Svéd bárányragu wokban

Svéd bárányragu wokban

Serpenyőben cukrot karamellizálunk, belerakjuk az apróra vágott bárányhúst, átforgatjuk, utána babérlevelet, sót, borsot, bacon-t, gombát, vöröshagymát, fokhagymát adunk hozzá, majd egy kicsi citromlevet. Amikor ez megdinsztelődött fehér borral készre pároljuk. Köret: széles metélt, ehhez vajon...

Sárgaborsóleves bárányhússal

Sárgaborsóleves bárányhússal

A húst feldaraboljuk, sós vízben feltesszük főni, majd lehabozzuk. Utánasózunk, borsozzuk és puhára főzzük. Mikor a hús megpuhult, kivesszük, kicsontozzuk. A húslében megfőzzük a sárgaborsót és átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a húst, még egyszer felforraljuk és vajban pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Juhtúróval töltött gombafejek és sült zöldségek fűszeres túróval

 

Juhtúróval töltött gombafejek és sült zöldségek fűszeres túróval

A gombakalapokat törölgessük le papírtörlővel. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a belsejére pedig egy kevés kakukkfüvet is morzsolunk. A juhtúrót a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd a gombafejek üregébe töltjük. Egyenként megolajozott alufóliába csomagoljuk, illetve aki nem vegetáriánus, 1-1...

Bárány- és kecskehús nyárson salátával (Szuvlaki)

Bárány- és kecskehús nyárson salátával (Szuvlaki)

Meggyújtjuk a faszenet és megvárjuk, amig csak a jól izzó parázs marad belőle. Közben nyársra húzzuk a kb. 4 centis kockákra vágott húst (megkérhetjük a hentesünket, hogy ezt végezze el helyettünk a csontok miatt). A húst nem sózzuk az elején.Feltesszük a nyársakat, majd fél óra múlva sózzuk csak a...

Mozzarellás bárányborda spenótos rizzsel .

Mozzarellás bárányborda spenótos rizzsel

A szeletelt báránybordát sózzuk, borsozzuk és meghintjük friss rozmaringgal. Hozzáadunk egy kis zúzott fokhagymát, majd ebben a fűszerkeverékben legalább 12 órán át hűtőben pácoljuk. A pácolás után serpenyőben kérget sütünk rá (lezárjuk a húst, hogy az ízek benne maradjanak), majd tepsibe rakjuk. A...

 

Tejszínes birkamáj ragu rizzsel

Tejszínes birkamáj ragu rizzsel

A felcsíkozott májat olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Amikor a hagyma kezd megfonnyadni, felöntjük a borral és vízzel. Sózzuk, a chilivel ízesítjük, majd készre pároljuk. Amint a máj megpuhult, hozzákeverjük a tejfölt, a tejszínt és a lisztet, így sűrítjük az ételt....  

Bárányhúsleves

 

Bárányhúsleves

A darabolt lábszárat megtisztítjuk, hideg vízben feltesszük főni és mikor felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségféléket, a hagymát, fokhagymát, a sáfrányt, babérlevelet, fűszerzzük és kb. 1 órát főzzük. A levest leszűrjük, a húst kicsontozzuk és a zöldségekkel,...

 

Bárányborda pikáns szószban

Bárányborda pikáns szószban

A felszeletelt báránybordát sóval, borssal fűszerezzük, majd 2-3 órát állni hagyjuk. A húst lisztben megforgatjuk, és felhevített olajban elősütjük, majd félretesszük. Az átszűrt pecsenyeolajban dinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát, majd kevés só, köménymag és babérlevél hozzáadásával tovább...

Birkaleves Káposztával

 

Birkaleves Káposztával

Az összevágott hagymát üvegesre dinszteljük, majd egy nagy edénybe, hozzáadjuk a felkockázott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével vagy vörösborral és annyi vízzel, amennyivel a levest szoktuk készíteni. Beletesszüka többi fűszert és lassútűzön főzzük. Ha a hús félig megfőtt...